StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-01-2016
Bijgewerkt op:07-01-2016 19:24

Installatie Burgemeester Van Hartskamp

Bron: gemeente Montfoort Fotografie: Jos Sangers
  

Op 6 januari is mr. P.J. (Petra) van Hartskamp-de Jong geïnstalleerd als burgemeester van Montfoort. Tijdens haar installatie benadrukte burgemeester Van Hartskamp dat het vele water, de natuur en historie Montfoort en Linschoten zo aantrekkelijk maken om in te wonen en te werken en voor haar persoonlijk belangrijk zijn.

Van Hartskamp ziet uit naar de ontmoeting met de mensen die Montfoort maken. Zij gaat graag in gesprek met inwoners, vrijwilligers, ondernemers en bestuurders om te horen wat zij vanuit hun rol belangrijk vinden. “Met u wil ik ontdekken wat de verhalen zijn van Montfoort en Linschoten en wat het gezamenlijke verhaal zou kunnen zijn van raad, college, inwoners en ondernemers. Antwoord geven op de vraag hoe wij Montfoort verder op de kaart kunnen zetten.”

Van Hartskamp staat een daadkrachtig gemeentebestuur voor: “Het is belangrijk om als gemeentebestuur eenheid uit te stralen, een duidelijke koers te varen en vooral goed hierover te communiceren”. Ook gaat de nieuwe burgemeester in nauw contact met Raad en college de banden met de regiogemeenten en andere ketenpartners verder verstevigen, en verkennen waar verdere samenwerking een meerwaarde kan opleveren.

Locoburgemeester Jan Vlaar mocht Van Hartskamp de ambtsketen omhangen. In zijn speech benadrukte hij de zorgvuldigheid van de selectie. “De Commissaris van de Koning heeft samen met de Raad een stabiele bestuurlijke setting gecreëerd, waarin burgemeester Van Hartskamp geworven en benoemd kon worden. Een stabiel bestuur, een stabiele raad,” aldus Vlaar.

Ook bedankte hij waarnemend burgemeester Theo van Eijk voor zijn inzet en onvermoeibare werklust. Vlaar vergeleek hem met een broer van voetballer Dirk Kuijt: “Hij neemt ook het gehele team mee, je kunt hem op alle posities inzetten, hij weet zelf scoringskansen te creëren maar heeft er ook veel plezier in om zijn medespelers te laten scoren en voorzetten van zijn teamleden te verzilveren.”

De voorzittershamer werd overhandigd door Mevr, Driesse

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
IndoMood


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024