StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-04-2023
Bijgewerkt op:11-04-2023 13:08

Verkeerswijziging rijrichting oostelijk deel Hoogstraat tussen Hofstraat en Keizerstraat

Bron: Gemeente Montfoort
    

Op woensdag 22 februari is in Montfoort de rijrichting van het oostelijk deel van de Hoogstraat tijdelijk omgedraaid. Vanaf maandag 17 april loopt de proef af en wordt de richting weer teruggedraaid. Vanaf dat moment is het weer mogelijk om met de auto vanaf de Keizerstraat naar de Hofstraat door de Hoogstraat te rijden. De maatregel geldt niet voor fietsers, zij kunnen de Hoogstraat in beide richtingen blijven gebruiken.

Waarom doen we dit?
De gemeente werkt aan aanpassingen in de binnenstad, met als streven een leefbare, toegankelijke en veilige binnenstad. Hiervoor is, als onderdeel van een groter uitvoeringsprogramma, in juli 2021 de verkeerscirculatie in de binnenstad aangepast; rijrichtingen op de Montfoortse brug, de Hoogstraat, de Hofstraat en Om ’t Hof zijn voor gemotoriseerd verkeer veranderd. 

Evaluatie verkeerssituatie binnenstad
De verkeerscirculatie leidt op sommige punten, bijvoorbeeld de Mannenhuisstraat en Havenstraat, tot knelpunten. Omdat de Montfoortse brug momenteel gerenoveerd wordt en er tot 18 mei a.s. geen autoverkeer over de Hollandsche IJssel mogelijk is, hebben we tijdens de proef kunnen onderzoeken:

  • welke invloed het verkeer over de brug op de binnenstad heeft. Hiervoor vergelijken we de tellingen van nu met de tellingen van voor juli 2021. 
  • of het terugdraaien van de rijrichting op het oostelijk deel van de Hoogstraat de knelpunten oplost op de Mannenhuisstraat en Havenstraat, terwijl de brug is afgesloten.

De komende periode gaan we de verkeerscirculatie in de binnenstad in zijn geheel evalueren. Hiervoor gebruiken we de tellingen uit de proef. We vragen ook uw mening over de verkeerssituatie via een vragenlijst. 

Vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 0348 - 476 400 of een mail sturen naar binnenstad@montfoort.nl.  

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Aktueel info lokaal


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024