StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-12-2020
Bijgewerkt op:02-12-2020 10:16

Geen raam in de stadsmuur van Montfoort

Bron: Peter Versloot, Stichting Hugo Kotestein
  

Deze zomer werd door de gemeente Montfoort vergunning verleend voor het maken van een raam in de net gerestaureerde stadsmuur van Montfoort. 'Onbegrijpelijk' volgens  Stichting Hugo Kotestein (SHK) en de Stichting Behoud Monumenten in Montfoort en Linschoten (SBM). Beide stichtingen tekenden bezwaar aan.

De commissie beroep en bezwaar heeft nu geoordeeld dat hun bezwaar gegrond is. Het college heeft nu besloten dit over te nemen en heeft de verleende vergunning alsnog ongedaan gemaakt.

SBM is zelf door de gemeente gevraagd om penvoerder te worden van het project “herstel stadsmuur”  en was er stomverbaasd over toen de vergunning voor een raam van ruim een meter hoog en 30 cm breed door de gemeente was afgegeven. Het betreffende stuk stadsmuur was kort ervoor voor veel geld gerestaureerd.

De gemeente had de vergunningverlening gebaseerd op advies van Mooisticht. De Adviescommissie Bezwaarschriften van Montfoort vond dat door Mooisticht het maatschappelijk belang en persoonlijk belang van de aanvrager niet zorgvuldig waren afgewogen. Ook was het onduidelijk hoe de cultuurhistorische waarden konden worden behouden.

Het college heeft nu geconcludeerd dat bij de vergunningverlening onvoldoende rekening is gehouden met het belang van de zorg voor de monumentale stadsmuur en de vergunning voor een raam in de muur wordt dus niet verleend.

SHK en SBM zijn erg blij met deze uitkomst. Als beide stichtingen niet hadden gereageerd, dan zou het gat in de middeleeuwse stadsmuur er gewoon zijn gekomen en was de monumentale stadsmuur aangetast. Peter Versloot: “Ook nu blijkt maar weer hoe nodig wij zijn. Een monument kan zijn vinger niet opsteken als het worden aangetast. Wij kunnen dat wel. Overigens hebben wij voor het probleem van onvoldoende lichttoetreding van de aanvrager prima alternatieven aangedragen, alternatieven die de muur niet aantasten.”

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024