StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-04-2020
Bijgewerkt op:16-04-2020 09:15

GroenWest blikt terug op mooie prestaties in 2019

Bron: Sybella Dost adviseur communicatie
  

‘We hebben mooie resultaten geboekt en vierden samen met huurders ons 100-jarig bestaan’

Het afgelopen jaar heeft GroenWest hard gewerkt aan haar ambitie om iedereen een stevige thuisbasis te kunnen bieden. Dat begint bij een huis, met een goed dak boven het hoofd. Tegelijkertijd vierde GroenWest samen met de huurders haar 100-jarig jubileum, dat in het teken stond van ontmoeting en verbinding. De corporatie kijkt met trots terug op de behaalde prestaties in 2019.

‘Prestaties waar we trots op zijn’

Uit het jaarverslag over 2019 blijkt dat huurders de dienstverlening van GroenWest beter zijn gaan waarderen. “Het gaat bij ons om de huurder, bij alles wat we doen. Daarom hebben we ook afgelopen jaar weer hard gewerkt aan het verbeteren van onze dienstverlening. Bijvoorbeeld door klantvragen snel en goed op te lossen en ons contact af te stemmen op onze huurders, omdat geen huurder namelijk hetzelfde is. Onze inzet wordt duidelijk gewaardeerd door onze huurders”, aldus directeur-bestuurder Karin Verdooren.

GroenWest heeft in 2019 fors ingezet op nieuwbouw en vier nieuwbouwprojecten opgeleverd, in totaal 74 huurwoningen. Zo konden aan het begin van het jaar de laatste elf huurders hun woning in het project Land van Winkel in Abcoude betrekken. En in het najaar kregen veertien huurders de sleutel van hun nieuwe woning in Wijk Achter ’t Spoor in Vleuten. Woningen die hard nodig zijn in een tijd waarin er sprake is van een woningtekort.

Samen met bewoners van de Mauritshof in Harmelen ging GroenWest de uitdaging aan om de leefbaarheid in hun wooncomplex te verbeteren Verdooren: “We wilden graag dat ze er weer met plezier zouden wonen. Daarom leek het ons goed als ze zelf met oplossingen kwamen. We richtten een leegstaande woning in het complex in als pop-up woonkamer, een handige plek om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken en ideeën te bespreken. Ze schilderden samen het trappenhuis en leerden elkaar beter kennen. Nu is de sfeer verbeterd en hebben ze meer contact met elkaar. We willen met deze aanpak in meer wooncomplexen aan de slag, overal weer op een andere manier.”

Naast deze prestaties heeft GroenWest op het gebied van duurzaamheid grote stappen gezet. Eind 2019 hadden de huurwoningen gemiddeld energielabel B en daarmee is GroenWest één van de voorlopers binnen de corporatiesector. Verdooren licht toe: “Dit komt omdat we al jarenlang bij het onderhoud aan onze woningen maatregelen nemen die energie besparen. We isoleren de gevel, het dak en de wanden, plaatsen HR++glas en zuinige installaties, en leggen zonnepanelen op het dak. In 2019 hebben we op ruim 700 woningen zonnepanelen geplaatst. En dit alles hebben we kunnen doen met een gezonde organisatie.”

Bijzonder jubileumjaar ‘ontmoeting en verbinding’

2019 was ook het jaar waarin GroenWest haar 100-jarig bestaan vierde met de huurders. Het jubileum stond in het teken van ontmoeting en verbinding en dat leverde veel bijzondere momenten en gesprekken op. “We hebben veel feestelijke activiteiten georganiseerd, voor en vooral samen onze huurders. Zo pakten we onder meer met bewoners van zorginstellingen de tuinen aan, organiseerden een Open Huis en maakten een jonge winnaar ontzettend blij met zijn jungle-droomslaapkamer. Kortom, 2019 is een jaar waar wij met plezier op terugkijken”, aldus Verdooren.

Het jaarverslag van GroenWest is gepubliceerd op www.groenwest.nl.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024