StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:01-10-2019
Bijgewerkt op:01-10-2019 20:58

VRU -actie Roze Wolk in de herhaling

Bron: gemeente Montfoort
  

Vorig jaar hield de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) tijdens de Brandpreventieweken voor het eerste de actie Roze Wolk; deze actie gaat dit jaar in de herhaling. Alle kinderen die in oktober in de gemeente Montfoort geboren worden, krijgen van de brandweer een geboortetas.

De gemeente (burgerzaken) geeft de ouders deze tas als zij van de geboorte van hun kind aangifte komen doen. De jaarlijks terugkerende Brandpreventieweken vinden altijd in oktober plaats. Tijdens deze weken vraagt de brandweer landelijk extra aandacht voor brandpreventie. Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar kersverse ouders aan denken. Toch kan er ook bij hen brand ontstaan.

Gelukkig kun je als ouders zelf veel doen om je gezin hiertegen te beschermen. Bijvoorbeeld door ’s nachts de deuren dicht te houden en rookmelders op te hangen. Gesloten deuren beperken namelijk de verspreiding van giftige rook, de grootste bedreiging bij brand. Hierdoor is er meer kans en tijd om veilig te vluchten en om gered te worden.

Maar ook is het van het grootste belang dat rookmelders op de juiste wijze geplaatst én hoorbaar zijn, want als je slaapt word je niet wakker van rook. Wél kun je dan, net als je nu de geluiden van jouw kindje ’s nachts kunt horen, bij brand het geluid van de rookmelder horen.

Kijk voor meer informatie eens op www.brandweer.nl/rozewolk

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024