StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:28-05-2019
Bijgewerkt op:28-05-2019 21:17

Schommelen en kijken naar de kont van het paard…….

Bron: gemeente Montfoort
  

Het Beloken Land biedt huifkararrangement voor ouderen en fysiek beperkten

Met een nieuwe huifkar, terug naar de tijd van toen. Zo’n arrangement biedt de Montfoortse boerderij Het Beloken Land met ingang van 6 juni. Dan krijgen mensen met een fysieke beperking en ouderen de mogelijkheid om aan te monsteren voor een rit met paard en wagen door de eendenkooi. 

En maar schommelen en maar kijken naar de kont van 't paard… Een passage uit het lied In een rijtuigje, gezongen door Leen Jongewaard en Wim Sonneveld. Ouderen zullen zich de zwart-beelden uit 1968 nog levendig herinneren. Een heuse meezinger, geschreven door niemand minder dan Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Die tijd wil de familie Verkaik oproepen met hun nieuwe arrangement. Maar bovenal willen zij bezoekers die slecht ter been zijn en ouderen laten genieten van een bezoek aan de eendenkooi. Vaak kan deze doelgroep niet mee met de reguliere excursie, omdat er geen verhard pad naar toe ligt. Sommige ouderen vinden de afstand en ondergrond niet prettig.

Door een pad in de eendenkooi aan te leggen is het mogelijk om met de huifkar rond te rijden in de eendenkooi, zonder verstoring van alles wat daar leeft. En op een bijzondere manier krijgen ouderen en fysiek beperkten een inkijkje in de wondere wereld van de eendenkooi.

Met behulp van het Platform De Utrechtse Waarden is een huifkar aangekocht en op zo’n manier verbouwd dat hier rolstoelen in passen.  Ook is de eendenkooi toegankelijk gemaakt voor de huifkar.

Het Beloken Land biedt een gezellig dagje uit voor ouderen en fysiek beperkten om ze te laten genieten van het platteland. Contact met en aandacht voor elkaar en excursie over de boerderij en de eendenkooi. ,,Voor de jeugd wordt alles gerealiseerd, maar voor deze doelgroep is eigenlijk geen tijd. Die willen wij graag voor hen vrijmaken’’, benadrukt de familie Verkaik. Het uitje naar Het Beloken Land haalt mensen uit hun isolement en biedt een contactmoment met elkaar. Ouderen vanuit de hele regio zijn welkom op het Beloken Land om de eendenkooi te bezoeken.

De openingshandeling zal verricht worden door de burgemeesters van de Utrechtse Waarden gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein en een hoogheemraad van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Donderdag 6 juni om 09.00 uur. Blokland 116

3417 MR Montfoort.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de deze nieuwe excursie dan kunt u contact opnemen met Joke van Bemmel, 06-36331301. Meer informatie op www.hetbelokenland.com.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024