StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-03-2019
Bijgewerkt op:27-03-2019 20:56

Meepraten over jeugdhulp, Wmo of werk en inkomen?

Bron: gemeente Montfoort
  

Kom naar de bijeenkomst op 17 april. Daar wordt ingezoomd op hoe inwoners het beste betrokken kunnen worden bij beleid en uitvoering in het sociale domein.
Hoe regelen we in de gemeente de jeugdhulp, de Wmo en alles rondom werk en inkomen? Daartoe maakt de gemeente beleid. Al deze onderwerpen vallen samen in het zogenaamde ‘Sociaal Domein’. Gemeente heeft de uitvoering van het Sociaal Domein opgedragen aan externe partijen, maar blijft zelf verantwoordelijk voor het beleid. Dit beleid maken we niet alleen.

Participatieraad
De Participatieraad is een onafhankelijke adviesraad en adviseert gevraagd en ongevraagd over onderwerpen rondom jeugd, Wmo en werk en inkomen. Zowel de gemeenteraad als het college hechten veel waarde aan deze adviezen. Ze vormen een belangrijk onderdeel in het beleid.

Nieuwe vorm van inwoners betrekken
De Participatieraad constateert dat het lastig is om het brede palet van het Sociale Domein continue te blijven volgen of er uit eigen ervaring over te kunnen adviseren. Het blijkt ook nog niet zo makkelijk om een goede brug te vormen tussen inwoners en het college. De Participatieraad en de gemeente willen daarom graag in gesprek met geïnteresseerde inwoners van Montfoort en Linschoten over hoe inwoners het beste betrokken kunnen worden bij de vormgeving en uitvoering van het beleid in het Sociaal Domein.

Bijeenkomst 17 april
Bent u geïnteresseerd en wilt u meepraten over jeugdhulp, Wmo, Participatiewet, maar ook andere (aanrakende) onderwerpen zoals passend onderwijs of de aansluiting onderwijs arbeidsmarkt? Praat en denk met ons mee op woensdagavond 17 april van 19.00 tot uiterlijk 22.00 uur. De locatie van de avond wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen.

Meer info en aamelden
Meer weten over de avond, over de mogelijkheden mee te denken of wilt u zich aanmelden voor deelname? Neem dan contact op met Judy Alkema, voorzitter Participatieraad, via 06-54207207. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024