StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-10-2018
Bijgewerkt op:09-10-2018 21:35

Herstel stadsmuur officieel van start

Bron: Redactie Aad van der Veen
  

Op dinsdag 9 oktober werd het officiële startsein gegeven voor de restauratie van de stadsmuur. Dit door middel van het metselen van de eerste nieuwe oude steen in de muur door oud-wethouder Marieke Lejeune. Maar niet eerst nadat Peter Versloot iedereen welkom had geheten en vertelde over het voortraject.

In 2017 heeft toenmalig wethouder Marieke Lejeune samen met Paul Groen (bewoner/eigenaar/molenaar De Valk in bezit van een heel groot stuk stadsmuur) en Peter Versloot (secretaris Stichting Behoud Monumenten in Montfoort en Linschoten) het project herstel de stadsmuur opgestart. Financiële bijdragen van de eigenaren van de muur, donaties van het Prins Bernard Cultuurfonds, Parelfonds provincie Utrecht, Rabobank Utrechtse waarden, het KFHein fonds en de gemeenteraad hebben ervoor gezorgd dat er voldoende geld is om de muur op te knappen.

De stadsmuur loopt vanaf de molen richting het stadskantoor, langs de provinciale weg. Het poortje van de muur is in eigendom van de gemeente, een groot deel van de rest van de muur staat in de achtertuinen van bewoners. Gemeente heeft zich samen met betrokkenen de afgelopen jaren ingezet voor herstel van de stadsmuur. De muur is namelijk in verval en dat vinden partijen zonde.

De afgelopen tijd hebben voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden. Dinsdag 9 oktober werd dus het moment om de herstelwerkzaamheden officieel van start te laten gaan. Voormalig wethouder Marieke Lejeune heeft, in het bijzijn van wethouder Herman van Wiggen, Peter Versloot en Paul Groen, de eerste steen ingemetseld.  Na deze officiële handeling gaan de werkzaamheden verder. Naar verwachting is de hele stadsmuur eind november hersteld. 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024