StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-07-2018
Bijgewerkt op:02-07-2018 16:34

Resultaten Gemeente Beleidsmonitor

Bron: gemeente Montfoort
  

Algemene tevredenheid over hoe inwoners aankijken tegen de kwaliteit en leefbaarheid van hun buurt

Eind 2017 is door de gemeente onderzocht hoe inwoners aankijken tegen de kwaliteit van het wonen en leven in Montfoort en Linschoten. Er is daarbij aandacht besteed aan leefbaarheid en veiligheid maar ook aan sociale kwaliteit in de buurt en aan de openbare ruimte. De resultaten van deze tweejaarlijkse Gemeente Beleidsmonitor laat zien dat bewoners over het algemeen zeer tevreden zijn over het groen in de buurt.

Bewoners zijn het meest tevreden (ca 80%) over het groen in de buurt en dat er weinig verloedering is (weinig tot geen dingen kapot). Ook over de begaanbaarheid van de straten, paden en pleinen zijn bewoners tevreden. Ondanks die tevredenheid laat de vergelijking met 2015 wel een daling zien. Vergeleken met 2015 zijn inwoners over vrijwel alle aspecten iets minder tevreden. Dit geldt vooral voor de verlichting in de buurt (van 85% naar 74%) en het onderhoud van perken, plantsoenen en parken (van 56% naar 48%).

Bewoners zijn over het algemeen positief over het woonplezier in Montfoort en Linschoten (een rapportcijfer van 8). Dit is vergelijkbaar met de vorige meting. De leefbaarheid krijgt in beide kernen een 7,5, de veiligheid een 7. Beide cijfers zijn vergelijkbaar met de vorige meting.

Toename gevoel van veiligheid
Inwoners ervaren de gemeente veelal als heel veilig. Slechts 9% van de bewoners geeft aan zich vaak of soms onveilig te voelen in de gemeente. Dit is nagenoeg vergelijkbaar met twee jaar geleden, toen dit percentage 8% was. In de eigen buurt voelt 7% van de bewoners zich weleens onveilig, in Linschoten (9%) ligt dit percentage iets hoger dan in Montfoort (7%). Beide zijn licht gestegen ten opzichte van twee jaar geleden.

Tevredenheid over leefbaarheid
De meeste bewoners zijn (zeer) tevreden over het woonplezier, de woonomgeving en de leefbaarheid in de gemeente. Voor het woonplezier geeft 76% van de inwoners een 8 of hoger, voor de woonomgeving geeft 88% van de inwoners een 7 of hoger en voor de leefbaarheid geeft 89% van de inwoners een 7 of hoger. De meeste bewoners zijn (zeer) tevreden over het groen in de buurt. Vergeleken met 2015 is de tevredenheid over een groot aantal voorzieningen licht gedaald. Over de winkels voor dagelijkse boodschappen (van 72% naar 83%), de voorzieningen voor ouderen (van 58% naar 68%) en jongeren (van 34% naar 40%) zijn inwoners nu meer te spreken.

Verbeterpunten
Naast tevredenheid over diverse onderwerpen zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Bewoners wijzen op overlast door te hard rijden (35%), overlast door hondenpoep (28%) en parkeeroverlast (27%). Deze onderwerpen hebben de aandacht van de gemeente en nagegaan wordt in hoeverre de aanpak daarvan in nader op te stellen beleid kan worden vormgegeven.

Het college ziet de uitkomsten als waardevolle informatie voor de gemeenteraad als zij hun plannen verder vorm gaan geven.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024