Bijgewerkt op:19-03-2018 16:44

Benschop maakte geen fout in stormachtig Hei en Boeicop

Bron: Leo Oudshoorn

Benschop was gewaarschuwd voor het sterke HSSC, de ploeg die Focus vorige week bedwong. Onder erbarmelijke omstandigheden en een gevoelstemperatuur van – 15 was voetballen eigenlijk niet mogelijk. Ondanks het zeer slechte weer hadden toch vele Benschoppers de weg naar Hei en Boeicop gevonden om hun favorieten te ondersteunen. Hulde.

Benschop begon met de sterke wind tegen en HSSC probeerde gelijk de wedstrijd in handen te nemen. Met name het spitsen duo Kool – van Soest probeerden Benschop een snelle achterstand te bezorgen. In de 12e minuut was het Niels Beeres, die Floris Kool van een voorsprong afhield door de bal over zijn eigen doel te koppen. Daarna was het Mitchell van Oort, die tot twee maal toe een schot van Arwin van Soest onschadelijk moest maken. Benschop kreeg wat meer grip op de wedstrijd en kwam in de 27e minuut op 0-1.

Jeroen Lamboo draaide een corner vanaf links in de doelmond en de goed spelende Thomas Banfi kogelde de bal achter de verbouwereerde Niek de Vos. Een minuut later leek de 0-2 op het bord te komen. Thomas Banfi zette met een mooie beweging David Verweij helemaal vrij voor de Vos, maar de ander zo trefzekere Verweij miste. HSSC sloeg in de daaropvolgende aanval genadeloos toe. Het was de gevaarlijke Arwin van Soest, die in plaats van de 0-2 de 1-1 op het bord zette. Benschop, voetballend beter dan HSSC, was niet van slag van de tegenvaller en bleef druk zetten. In de 39e minuut kwam de eindstand op het bord. Weer was het Thomas Banfi, die prima het overzicht behield en Jeroen Lamboo vrij voor het HSSC doel zette. Met een prima schot liet hij de Vos kansloos. 1-2.

Na de rust leek Benschop de zaak snel te gaan beslissen met de wind mee. Thomas Banfi knalde binnen de minuut op de paal en David Verweij schoot in vrije positie hard over. Even daarna was het weer David Verweij, die voor gevaar zorgde, maar zijn schot vloog voorlangs. Bij beide teams begonnen de krachten weg te vloeien en HSSC probeerde met het hanteren van de lange bal het de Benschop verdediging moeilijk te maken. Die stond weer als een huis, maar hadden het extra moeilijk omdat met name de aanvallers de bal niet vast konden houden. Zonder noemenswaardige kansen voor HSSC trok Benschop de overwinning over de streep. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende mevrouw Klein Lenderink was iedereen het er wel over eens, dat deze uiterst sportieve wedstrijd onder deze zeer slechte omstandigheden vooral voor het publiek een ware kwelling was geweest. De punten echter waren binnen voor Benschop en de rest maar snel vergeten..

Zaterdag komt Everstein op bezoek in Benschop. De wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur en de verwachting is, dat het weer een mooie en spannende  wedstrijd gaat worden , dus de moeite waard om weer naar het sportpark aan de Wilhelminastraat te komen.

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, Patrick Maton,( 82e min Jonathan Antonio), Jeroen Lamboo, (89e min Tom de Hoop), Martijn de With,Thomas Banfi en David Verweij.