StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:28-12-2017
Bijgewerkt op:30-12-2017 11:46

Gouden bruidspaar Buck en Janny Van der Lek -Vlietstra

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Op 22 december was het echtpaar Van der Lek 50 jaar getrouwd. Burgmeester Van Hartskamp en pers bezochten op 28 december het Gouden bruidspaar in Linschoten.

De vader van Buck van der Lek was een KNIL militair. Hij, zijn kinderen en collega’s, werden in 1950 op dienstbevel ingescheept vanuit Java naar Nederland. Er was echter een huizentekort en de familie van der Lek werd ondergebracht in Noordwijk, in pension Panorama. 

Janny Vlietstra werd geboren in Bunschoten-Spakenburg. Een echte Hollandse schone die alleen van Hollands eten hield. Ze werkte als coupeuse en maakte zelf haar kleding. 

Buck was op bezoek bij zijn oma in Amsterdam toen zijn oog viel op die 17- jarige Hollandse schone op een balkon boven hem. Hij riep omhoog of hij naast haar op het bankje mocht komen zitten. De verraste Janny vond dat wel leuk, maar haar beschermende broer Henkie vond dat maar niks.

Na een korte periode van voorzichtig aftasten moest Buck in dienst. Hij ging bij de “platte petten” van de Marine. Er werden nog wat brieven heen en weer geschreven maar de liefde ging in de ijskast. 
Pas na zijn diensttijd bloeide de liefde tussen Janny en Buck weer op. Na twee jaar was er het verlovingsfeest, en nog twee jaar later, op 22 december 1967, trouwde het paar in Naarden.

Janny droeg een prachtige witte japon, door haarzelf gemaakt.


“Het was niet altijd gemakkelijk,” vertelde Janny. Buck werkte offshore, bij de Shell, de NAM, in Curaçao, Surabaya en op een boorplatform. Een keer mochten Janny en de kinderen mee naar Curaçao, geweldig vonden ze dat. Gelukkig was er steeds meer werk voor Buck in Nederland. Hij leerde door en kreeg werk dat hem deed pendelen tussen Europoort, de Hoogovens en Flevoland.  

44 jaar geleden kozen ze voor een huis in het midden van het land: Linschoten. “In de Jampottenbuurt,” vertelde Janny lachend. “Men dacht dat door de hoge huizenprijzen de bewoners alleen maar jam op hun brood kregen.”

Op hun onlangs gehouden Gouden feest was er een meterslang buffet met Indisch eten. Véél eten. Janny vindt het nog steeds niet zo lekker. 

Al neust ze graag in het boek van familielid Pascale van Onselen:  “Indische koffer vol recepten, verhalen en recepten van Stien.”

 

8 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 8 foto's die bij dit artikel horen: Lek

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024