StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-09-2015
Bijgewerkt op:16-09-2015 21:37

Politiek Ondernemersfonds café

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Op dinsdag 15 september vond er op een bijzondere locatie, namelijk het leegstaande pand van voorheen Zandvliet schoenen een bijeenkomst plaats tussen de ondernemers van Montfoort en de plaatselijke politiek.

Doelstelling van de avond was, om raadsleden bij te praten over de doelstellingen van een ondernemersfonds (afk. OF) wat men voornemens is om in Montfoort op te richten.

De aanwezigen werden welkom geheten door Franka van Winkel (Rabobank) die toelichtte welke mogelijkheden er zijn in Nederland en wat de beoogde resultaten zijn. Er zijn al diverse gemeenten die een soort van OF hebben, waarbij de doelstelling is, om door middel van een gezamenlijke bijdrage van zowel alle ondernemers als wel de winkeliers in onze gemeente te komen tot een verdere economische ontwikkeling van zowel de industrieterreinen als het winkelgebied.

Hoe wil men dit doen: Wendy Hofman van de Rode Draad, lichtte namens de gemeente toe, hoe dit vorm wordt gegeven. Alle ondernemers / winkeliers krijgen bovenop hun jaarlijkse OZB bijdrage een bepaald percentage extra te betalen. Hoe hoog dit percentage wordt is nog niet bekend, maar het wordt geïnd via de BSR en vloeit terug in de gemeentekas. Vervolgens kan het bestuur van het op te richten OF bepalen hoe dit geld wordt besteedt. Het gehele bedrag moet door de gemeente (excl. Administratiekosten BSR) terug gestort worden in het fonds.

Na een korte toelichting van de oud secretaris van de gemeente Brielle Wim van Noord, die stelde dat er vooral enthousiasme bij het college, de gemeenteraad maar ook alle ondernemers / winkeliers moet zijn om dit te realiseren. Hij stelde wel dat er geen sprake mag zijn van vrijblijvendheid, maar dat iedereen verplicht is mee te doen.

Michel Verschoor stelde ook dat het een kwestie is van moeten, nu betaald 30% van de winkeliers alle activiteiten die in Montfoort plaats vinden (feestverlichting, Sinterklaas en kerstmarkt ect.) en dat gaat niet veel langer meer. De doelstelling is dan ook:

  • Aantrekkelijk winkelbestand
  • Ontmoetingsplek
  • Recreatieve voorzieningen
  • Koopkracht binnen Montfoort behouden

Wim van den Pol, voorzitter van de stuurgroep OF, stelde dat er een stip op de horizon moet worden geplaatst, dat er iets moet veranderen. We moeten met z’n allen Montfoort leefbaar houden en daarom iedereen betrekken en bij laten dragen. Voor de bedrijventerreinen kan het OF bijdragen door:

  • Kostenbesparingen door samen te investeren in bijvoorbeeld zaken als water, elektra e.d.

Na nog een aantal sprekers, was er de gelegenheid voor de raadsleden om vragen te stellen over hoe het nu verder gaat en een aantal vragen ter verduidelijking. O.a. waarom of de agrarische sector niet mee doet. Het antwoord was, dat dit gelegen is in het feit dat deze sector voor 100 % is aangesloten bij de LTO en daarom dan onevenredig belast zouden worden.

De vertaalslag van dit alles komt medio oktober naar het college en de raad en de hoop is, dat er nog voor het eind van dit jaar een besluit valt over de start van dit ondernemersfonds. Hopelijk slaagt dit project want het motto is: Wonen, werken en recreëren in Montfoort en dat is van groot belang voor al onze inwoners.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024