StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:11-02-2015
Bijgewerkt op:11-02-2015 13:32

Nationale cholesterol test on tour in Linschoten

Bron: Milou Jansen
  

Op donderdag 19 februari staat de truck van Stichting Nationale Cholesterol Test bij de MCD aan de Laan van Rapijnen in Linschoten. In de truck kunnen alle voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten.

Onderzoek wijst uit dat er in de leeftijdscategorie 30-70 jaar (ca. 10 miljoen mensen) bij 65% van de Nederlanders sprake is van een verhoogd cholesterol*, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
Deze tour is een vervolg op de succesvolle metingen in de Service Apotheken van vorig jaar, waar al vele duizenden mensen gebruik van hebben gemaakt.

Met de on tour variant is het de bedoeling nog meer mensen te bereiken en ze bewust te maken van de risico's van een verhoogd cholesterol en hun hart- en vaatgezondheid. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

Cholesterolmeting
De cholesterolmeting in de truck wordt gedaan onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Met één druppeltje bloed door een vingerprik, worden verschillende cholesterolwaarden gemeten. Afhankelijk van de uitslag, krijgen mensen een persoonlijk leefstijladvies over eventuele volgende stappen. Deze adviezen zijn uiteraard geheel conform de algemeen geldende richtlijnen en hebben altijd een verbetering van de algemene gezondheid tot doel.
Meer informatie en het totale tourschema is te vinden op http://www.nationalecholesteroltest.nl/
 
*Cijfers gebaseerd op het totale cholesterolgehalte van mensen tussen 30-70 jaar. Bron: Factsheet Hartstichting, november 2012
 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024