StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:18-04-2014
Bijgewerkt op:19-04-2014 15:08

Inwonersbelangen, CDA en ChristenUnie bereiken principeakkoord

Bron: R.Jonkers
  

Inwonersbelangen is afgelopen maandag 14 april de onderhandelingen met CDA, VVD en ChristenUnie gestart om het concept raadsprogramma verder vorm te geven en daarna te kijken naar portefeuilleverdeling en kandidaat wethouders. 

Bij de aanvang van dit overleg heeft de VVD aangegeven eerst te willen spreken over het aantal wethouders en de tijdsbesteding (aantal FTE).

De overige partijen Inwonersbelangen,het CDA en de ChristenUnie hebben aangegeven eerst over het raadsprogramma te willen praten en daarna pas over de samenstelling van het college.

De VVD heeft daarop besloten het overleg te verlaten en verder niet meer deel te willen nemen aan de vorming van een mogelijke coalitie. Inwonersbelangen,CDA en ChristenUnie hebben daarop besloten de coalitie-onderhandelingen met elkaar voort te zetten.

Op donderdag 16 april hebben de onderhandelaars van de partijen een principeakkoord bereikt over het raadsprogramma en kandidaat wethouders. Als wethouders worden voorgedragen namens de ChristenUnie mevrouw Ineke Langerak, namens het CDA de heer Jan Vlaar en namens Inwonersbelangen de heer Rob Jonkers.

Inwonersbelangen,CDA en ChristenUnie leggen het bereikte resultaat nu voor aan hun achterban. Aan de partijen is gevraagd op woensdag 23 april uitsluitsel te geven over een definitief akkoord. In dat geval zal op vrijdag 25 april om 13.00 de perspresentatie plaatsvinden van het raadsprogramma en zullen de kandidaat wethouders worden voorgesteld

In de raadsvergadering van 12 mei zal het raadsprogramma worden voorgelegd en kunnen de kandidaat wethouders worden benoemd.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024