StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-04-2014
Bijgewerkt op:03-04-2014 10:28

Hennepkwekerijen ontmanteld

Bron: Politie Midden Nederland
  

De politie heeft dinsdag 1 april twee hennepkwekerijen ontmanteld tijdens een hennepactiedag. Op de Vredebest in Gouda werd een in opbouw zijnde kwekerij aangetroffen. Er zijn geen verdachten aangehouden.

In Krimpen aan de Lek op de Jan van de Heydenstraat is een in werkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 336 planten.

Er werd één verdachte, een 21-jarige Schoonhovenaar, aangehouden. Er was sprake van diefstal stroom en gevaarzetting omdat de stroomvoorziening niet geaard was. Tevens was er open bedrading aanwezig wat kan leiden tot kortsluiting. De woningbouwvereniging is gelijk een procedure gestart voor huuropzegging.

Hennepstekken Gouderak

Afgelopen vrijdag, 28 maart, werd op de Kattendijk in Gouderak een kwekerij ontruimd met 7476 stekken en 1703 moederhennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Ter plaatse werden vier personen van tussen de 52 en 61 jaar, aangehouden afkomstig uit de omgeving van Den Haag. Er werd een Chrysler in beslag genomen en gelijk verbeurd verklaard. Ook hier was sprake van diefstal van stroom en gevaarzetting. De politie doet nog verder onderzoek.

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024